Consulatul României de la Bălți, la încheierea activității medicilor veniți de Peste Prut. „Mulțumim, eroilor din prima linie”

  • 14 Mai 2020 17:30
Consulatul României de la Bălți, la încheierea activității medicilor veniți de Peste Prut. „Mulțumim, eroilor din prima linie”

Medicii din România, care au venit în R.Moldova pentru a lupta cot la cot cu colegii lor împotriva COVID-19 își încheie misiunea. În acest context, Consulatul general al României de la Bălți a venit cu un mesaj de mulțumire adresat voluntarilor de peste Prut.

„Mulțumim, eroilor din prima linie” este expresia care se cuvine s-o folosim cât mai des, în special în această perioadă de grea încercare pentru întreaga planetă, când milioane de medici și asistenți medicali sunt expuși, zilnic, riscurilor și pericolelor de infectare, de îmbolnăvire, de extenuare fizică și morală, dar continuă să vegheze sănătatea pacienților, oferind asistență medicală și salvând vieți.
Colectivul Consulatului General al României la Bălți își exprimă profunda mulțumire și recunoștință pentru echipa medicală din țara noastră care a venit în municipiul Bălți, tânără, extrem de profesionistă, pentru care pacientul este în primul rând un OM și apoi, un bolnav.
În aceste momente foarte dificile Dumneavoastră sunteți siguranța, unitatea, prietenia, sensibilitatea și sprijinul nostru! În cele două săptămâni petrecute în misiunea umanitară din municipiul Bălți, prin naturalețe și devotament față de nobila profesie, echipa de cadre medicale a demonstrat calități deosebite și o contribuție enormă în depășirea acestor momente dificile care au pus la încercare întreaga umanitate.
Cu convingerea că, prin ajutorul Dumneavoastră, totul va fi bine, ținem ca, din adâncurile sufletelor noastre, să vă mulțumim, pentru tot ceea ce faceți și pentru ridicarea prestigiului României, dragii noștri eroi: Nicolae Octavian BĂDOIU, Monica SANDU, Ciprian LUNGU, Cosmin BELOKLAVEK și Ionuț STRAINESCU și să vă dorim mult succes în activitatea pe care o întreprindeți, zi de zi, cu dăruire, calm, bunătate și promptitudine”, se arată în mesajul Consulatului. 

Ceremonii în care au fost adresate mulțumiri și cuvinte de recunoștință au fost organizate astăzi la Chișinău și Cahul. Menționăm că 52 de medici și paramedici au venit în R.Moldova pe 30 aprilie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău