Constructorul auto american Ford Motor Co intenționează să fie lider de piață pe segmentul vehiculelor comerciale electrice

  • 12 Noiembrie 2020 19:37
Constructorul auto american Ford Motor Co intenționează să fie lider de piață pe segmentul vehiculelor comerciale electrice

Constructorul auto american Ford Motor Co intenționează să controleze o cotă semnificativă pe piața autovehiculelor comerciale electrice grație unor produse precum noul E-Transit cargo van, în ideea de a ajunge la același nivel cu cel pe care îl deține pe piața autovehiculelor comerciale propulsate cu motoare tradiționale, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Ford a dezvăluit joi noua utilitară E-Transit și cu această ocazie directorul general Jim Farley a subliniat că Ford mizează pe faptul că autovehiculele comerciale electrice pot genera profituri lucrative în pofida faptului că există un număr din ce în ce mai mare de competitori.

Ford domină deja piața autovehiculelor comerciale tradiționale din SUA și Europa cu o cotă de piață de 40% respectiv 15%.

"Merităm aceiași cotă de piață pe segmentul vehiculelor electrice cu cea pe care o avem pe segmentul vehiculelor cu combustie internă și credem că suntem bine poziționați să ajungem acolo" a declarat directorul diviziei de vehicule comerciale din America de Nord, Ted Cannis.

Potrivit directorul general Jim Farley, Ford se așteaptă ca cererea globală pentru autovehiculelor comerciale electrice să crească până la 1,1 milioane vehicule în 2030 și chiar dacă start-upuri precum Rivian și Arrival au încheiat contracte pentru a furniza utilitare electrice pentru Amazon și UPS, niciuna dintre ele nu poate egala opțiunile de produse și servicii oferite de Ford.

Noua utilitară E-Transit este disponibilă în opt configurații, are o autonomie de 126 de mile (aproximativ 200 de kilometri) și are un preț de pornire de aproape 45.000 de dolari,cu aproximativ 10.000 de dolari mai mult decât versiunea echipată cu un motor tradițional.

Alți constructori care intenționează să lanseze autovehicule comerciale electrice sunt giganții Daimler AG și General Motors Co precum și startup-urile Xos Trucks și Bollinger Motors.

Oficialii Ford nu au dezvăluit care sunt volumele de vânzări pe care Ford le are în vedere pentru E-Transit, însă Bill Rinna, director la firma de consultanță LMC Automotive estimează că Ford ar urma să construiască 20.000-25.000 de unități pe an în America de Nord.

Două din cele vehicule electrice pe care Ford le-a anunțat, în cadrul unui plan de investiții în valoare de 11,5 miliarde dolari destinat electrificării gamei de vehicule până în 2022, sunt destinate clienților din zona comercială: utilitara E-Transit și noul pick up electric F-150.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează și furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford și vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și urmărește să ocupe poziții de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome și soluțiilor de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume.

Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea și deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale, având aproximativ 46.000 de angajați în unitățile proprii și în asocierile în participație consolidate și aproximativ 61.000 de angajați, dacă sunt incluse și societățile neconsolidate. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienți Ford și 19 unități de producție (12 unități proprii și șapte asocieri în participație neconsolidate). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău