Construcția unui apeduct care va aproviziona 28 de localități din raionul Leova va fi finalizată în octombrie

  • 15 Iulie 2018 09:57
Construcția unui apeduct care va aproviziona 28 de localități din raionul Leova va fi finalizată în octombrie

Lucrările de construcție a apeductului Leova-Iargara, care va aproviziona cu apă 28 de localități din raion, vor fi finalizate în luna octombrie.

Pentru început, de servicii de aprovizionare cu apă potabilă de calitate urmează să beneficieze locuitorii din satul Iargara. Ulterior la apeduct vor fi conectate localitățile  Filipeni, Romanovca și Cupcui. Conectarea tuturor localităților este planificată pentru sfârșitul anului 2020.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se spune că în total de acces la servicii moderne de alimentare cu apă vor beneficia circa 20 de mii de locuitori. Proiectul, în valoare de circa 61 de milioane de lei, va contribui la modernizarea serviciilor de aprovizionare cu apă potabilă, la prevenirea poluării mediului și la reducerea riscurilor pentru sănătatea populației.

Lungimea totală a apeductului este de 23 de kilometri. Valoarea lucrărilor este de circa 3 milioane de Euro, dintre care 2,4 mil. euro sunt oferiți de Germania, iar 600 mii euro sunt alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și de Consiliul Raional Leova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău