Constituția Coreei de Nord, schimbată pentru ca dictatorul Kim Jong Un să fie și mai puternic

  • 30 August 2019 10:25
Constituția Coreei de Nord, schimbată pentru ca dictatorul Kim Jong Un să fie și mai puternic

Parlamentul Coreei de Nord a aprobat modificări la constituția țării pentru consolidarea rolului liderului Kim Jong Un ca șef al statului, a anunțat joi mass-media nord-coreeană, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.ro.

Această mișcare vine după ce Kim a fost numit în mod oficial șef al statului și comandant-șef al armatei într-o nouă Constituție adoptată în iulie, despre care analiștii au spus că ar fi posibil să pregătească un tratat de pace cu Statele Unite.

Coreea de Nord a cerut de mult timp un acord de pace cu Statele Unite pentru a normaliza relațiile și pentru a pune capăt stării tehnice de război care există de la Războiul din Coreea din 1950-1953, care s-a încheiat cu un armistițiu mai degrabă decât cu un tratat de pace.

Statutul legal al lui Kim ca „reprezentând statul nostru a fost consolidat în continuare pentru a asigura cu fermitate îndrumarea monolitică a liderului suprem asupra tuturor sectoarelor statului”, a declarat pentru agenția de știri KCNA, Choe Ryong Hae, președintele prezidiului adunării poporului suprem.

Președintele prezidiului era nominalizat șeful statului în mod tradițional.

Dar noua constituție prevede că liderul nord-coreean Kim, în calitate de președinte al Comisiei pentru Problem de Stat (SAC), un organ de conducere creat în 2016, este reprezentantul suprem al întregului popor coreean, precum și „comandant-șef”.

 
 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău