Constantin Codreanu s-a lansat în campania electorală

  • 11 Aprilie 2018 13:26
Constantin Codreanu s-a lansat în campania electorală

Candidatul Partidului Unității Naționale la alegerile locale noi pentru funcția de primar al Capitalei, Constantin Codreanu, și-a prezentat miercuri, 11 aprilie, programul electoral, numit „Unire, dezvoltare, modernizare”.

Printre promisiunile făcute alegătorilor se numără crearea a 50 de mii de locuri de muncă, deschiderea a 20 de cantine sociale și a 20 de parcări, precum și atragerea investițiilor românești în Chișinău.

El a promis sprijin financiar pentru pensionari și alocații pentru copiii care au cetățenie românească, izolarea termică a tuturor blocurilor de locuit, elaborarea unui plan general de dezvoltare a orașului și construcția șoselei de centură.

Constantin Codreanu și-a mai propus înfrățirea capitalei Republicii Moldova cu 7 municipii din România precum și reabilitarea Cimitirului Eroilor din Chișinău.

„Soluțiile pe care le propun ca primar: în primul rând, nu sunt pentru un an, sunt pentru 5 ani. Vreau să fiu și voi fi un primar de cursă lungă. Da, sunt unionist și lupt de când mă știu pentru reunirea Republicii Moldova cu România, dar de soluțiile noastre vor beneficia inclusiv minoritățile naționale.”

Alegerile locale noi în Chișinău vor avea loc pe 20 mai. Cinci candidați au fost deja înregistrați în calitate de concurenți electorali. Aceștia sunt Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Andrei Năstase (Platforma DA), Alexandru Roșco (Casa Noastră Moldova), Reghina Apostolova (Partidul Șor) și Valeriu Munteanu (Partidul Liberal).

Marți a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție candidatul socialiștilor Ion Ceban. Și-au mai anunțat intenția de a candida la aceste alegeri, ca independenți, expertul Sergiu Tofilat și primarul interimar Silvia Radu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
18
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău