Consolidarea cooperării moldo-germane pe dimensiunea eficientizării activităților de frontieră

  • 13 Octombrie 2022 18:25
Consolidarea cooperării moldo-germane pe dimensiunea eficientizării activităților de frontieră

Conducerea Poliției de Frontieră a avut o întrevedere cu reprezentanții Global Security-Sector-Reform Foundation (GS-F) din Republica Federală Germania.

Potrivit Poliției de Frontiera vizita a prilejuit trecerea în revistă a stadiului implementării proiectelor  bilaterale, precum și abordarea subiectelor de interes pentru consolidarea capacităților Poliția de Frontieră pe termen lung, în contextul crizelor generate de războiul din Ucraina.

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a exprimat recunoștință partenerilor germani pentru susținerea consistentă și continuă a instituției, de după 24 februarie an curent.

Echipamentele și tehnologiile moderne primite vor contribui la dezvoltarea și modernizarea Poliției de Frontieră, îmbunătățind capacitatea de reacție și intervenție în cadrul misiunilor specifice la supravegherea și controlul frontierei de stat.
 
Notă: Proiectul este finanțat de către Republica Federală Germania și vine drept rezultat al discuțiilor purtate la nivel înalt în cadrul Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, ce au avut loc anul acesta la Berlin și București, cu participarea ministrei Afacerilor Interne Ana Revenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău