Consiliul UE propune măsuri pentru contracararea ingerințelor externe în campaniile electorale

  • 19 Februarie 2019 18:02
Consiliul UE propune măsuri pentru contracararea ingerințelor externe în campaniile electorale

Consiliul UE a propus, marți, o serie de măsuri pentru contracararea campaniilor care au scopul dezinformării, subliniind că este necesară o abordare sistemică pentru respingerea riscurilor hibride și cibernetice asupra proceselor electorale, transmite Mediafax, preluat de MOLDPRES.

Consiliul Uniunii Europene subliniază, conform concluziilor prezentate pe site-ul instituției, că "amenințările la adresa proceselor electorale pot lua diverse forme, inclusiv de tip hibrid, cibernetic și pentru dezinformare".

"Prin urmare, este necesară o abordare holistă, completă, precum și acțiuni decisive pentru contracararea acestor amenințări antagonice și subversive", subliniază Consiliul UE.

Instituția evidențiază necesitatea "abordării securității cibernetice printr-un sistem coerent, la nivel național, european și mondial", prin măsuri de protejare a proceselor electorale și a participanților la dezbateri democratice de amenințările cibernetice", ținându-se cont de faptul că responsabilitatea organizării alegerilor intră în competența statelor membre, inclusiv în cazul scrutinului europarlamentar.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău