Consiliul Suprem de Securitate are componență nouă

  • 22 Ianuarie 2016 17:55
Consiliul Suprem de Securitate are componență nouă

Președintele Nicolae Timofti a semnat un decret prin care este instituită o nouă componență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Președintele Consiliului rămâne Nicolae Timofti, comandantul suprem  al Forțelor Armate, iar secretarul CSS  este Alexei Barbăneagră, consilierul prezidențial în domeniul apărării și al securității naționale, transmite IPN.

Într- un comunicat de presă remis de Președinției se menționează că din componența CSS fac parte 15 persoane dintre care –președintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, dar și președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Veaceslav Untila. La fel, membrii consiliului sunt directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan,  ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, procurorul general, Corneliu Gurin și ministrul apărării, Anatolie Șalaru.

De asemenea, în componența CSS se regăsesc președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, dar și ministrul finanțelor, Octavian Armașu, ministrul economiei, Octavian Calmîc, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur. La fel, membri sunt și liderii fracțiunilor parlamentare a Partidului Liberal, Mihai Ghimpu și a Partidului Democrat, Marian Lupu. Totodată, membru al CSS este și secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru,

Consiliul Suprem de Securitate este un organ consultativ care analizează activitatea ministerelor și departamentelor în domeniul asigurării securității naționale și prezintă Președintelui Republicii Moldova recomandări în probleme de politică externă și internă a statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău