Consiliul Superior al Procurorilor se convoacă în ședință la ora 10.00

  • 11 Iulie 2019 08:35
Consiliul Superior al Procurorilor se convoacă în ședință la ora 10.00

Pe agenda ședinței publicate pe site-ul CSP sunt două chestiuni, una dintre care se referă la examinarea cererii depuse de trei membri ai Consiliului privind unele informații lansate în spațiul public.

Convocarea ședinței CSP a fost solicitată de trei membri ai Consiliului: ministrul Justiției Olesea Stamate, academicianul Ion Guceac și profesorul Dumitru Pulbere.

Amintim că luni, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a sesizat CSP să inițieze procedura de pornire a urmăririi penale împotriva Procurorului General Eduard Harunjen pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă.

Potrivit ministrului, CSP urma să se întrunească în ședință a doua zi, marți, însă aceasta nu a mai avut loc. Mai mult Consiliul a transmis într-un comunicat de presă că reprezentanții puterii executive n-au drept să solicite când să aibă loc ședința.

Tot marți, Parlamentul a constatat neîntrunirea condițiilor de numire în funcție a procurorului general Eduard Harunjen și a recomandat președintelui Igor Dodon să emită decretul de demitere a acestuia.

Articolul 125 al Constituției prevede însă că procurorul general poate fi demis printr-un decret al președintelui, la propunerea CSP.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău