Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor se va întruni în ședință

  • 21 August 2019 08:01
Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor se va întruni în ședință

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor se va întruni astăzi în ședință „pentru a examina situația politică din Republica Moldova și a lua decizii privind unele probleme importante”, conform unui comunicat de presă al formațiunii.

Președintele Igor Dodon, lider neformal al socialiștilor, declara anterior la postul public de televiziune că la această ședință ar urma să fi desemnat candidatul PSRM la alegerile pentru primăria Chișinău și că acesta va fi deputatul Ion Ceban.

Amintim că Ion Ceban a candidat și la alegerile de anul trecut pentru funcția de primar al capitalei, fiind învins în turul doi de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, dar acel scrutin a fost invalidat de către instanțele de judecată. Potrivit unor surse din cadrul Blocului ACUM Andrei Năstase ar putea participa și la alegerile din această toamnă, însă, deocamdată, el evită să spună dacă va candida din nou sau nu.

Socialiștii ar urma să discute și despre semnarea unui nou acord cu Blocul ACUM, în condițiile în care, în ultima vreme, au apărut disensiuni între cele două componente ale majorității parlamentare. Situația a devenit și mai tensionată după alegerea socialistului Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale, care a fost criticată de către cei doi copreședinți ai Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău