Consiliul pentru Imunizări a recomandat administrarea dozei Booster 2 împotriva COVID-19

  • 20 Iulie 2022 15:23
Consiliul pentru Imunizări a recomandat administrarea dozei Booster 2 împotriva COVID-19

Consiliul Național pentru Imunizări a recomandat Ministerului Sănătății administrarea dozei Booster 2 împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății Ala Nemerenco, transmite MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că, în prezent, este întocmită partea tehnică pentru a putea iniția procesul de vaccinare. „Se decide ce tip de vaccin va fi utilizat, doza și categoriile prioritare care ar urma să se imunizeze. După stabilirea acestor particularități, Ministerul Sănătății va emite în următoarele zile un ordin privind administrarea Booster 2. Cel mai probabil imunizarea va fi efectuată cu vaccinul Pfizer/BioNTech, iar procesul ar putea începe chiar săptămâna viitoare”, a spus Ala Nemerenco, scrie sursa citată.

Șefa de la Sănătate a specificat că spitalele din țară sunt pregătite pentru un nou val de COVID-19. „Acestea au fost dotate cu echipamente și paturi. Instituțiile medicale sunt deschise gradual în funcție de numărul cazurilor de coronavirus. În prezent, avem suficiente stocuri de echipamente medicale și vaccin. Totodată, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție și să poarte masca în spațiile închise. Ne bucură faptul că, în ultima săptămână, a crescut numărul persoanelor care și-au administrat prima doză de vaccin. Mai exact, este vorba de aproximativ 420 de cetățeni”, a subliniat Nemerenco.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cea de-a doua doză Booster este recomandată persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani și celor care suferă de maladii cronice.

Ministerul Sănătății a anunțat că, săptămâna trecută, pe teritoriul țării au fost înregistrate 3360 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu circa 45% mai mult decât în săptămâna precedentă, când s-au depistat 1850 de cazuri. În prezent, țara rămâne în Cod verde de COVID-19, iar în municipiul Chișinău a fost declarat Cod portocaliu. Totodată, în localitățile Ialoveni și Anenii Noi a fost anunțat Cod galben de coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău