Consiliul pentru Egalitate marchează 10 ani de activitate

  • 24 Mai 2023 18:14
Consiliul pentru Egalitate marchează 10 ani de activitate

Prim-ministrul Dorin Recean a participat astăzi la Conferința internațională, prilejuită de marcarea a 10 ani de activitate a Consiliului pentru Egalitate, cu genericul „Instituțiile de egalitate: noi standarde, noi provocări", transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

La eveniment au participat șeful delegației Uniunii Europene în țara noastră, Janis Mazeiks, Giulia Re, șefa Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, și Yan Feldman, președintele Consiliului pentru egalitate.

În cuvântul său de salut, șeful Guvernului a evidențiat importanța implicării întregii societăți în respectarea drepturilor omului, dar și în promovarea egalității și nediscriminării. 

„Astăzi, marcăm cea de-a 10-a aniversare a Consiliului pentru Egalitate. Mă bucur că noi, ca societate, ne-am mobilizat să protejăm drepturile omului și să progresăm pe agenda legislativă și cea instituțională. La fel ca și în țările europene, dreptul la egalitate este recunoscut și promovat în contextul multor instrumente internaționale și în conformitate cu legislația țării noastre. E necesară mobilizarea tuturor în modalitatea de a schimba cultura și percepția societății. Să fim capabili să-i respectăm pe toți cetățenii, indiferent de opțiunile lor sociale sau culturale. Trebuie să fim o societate unită, implicată și responsabilă”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean.

În cadrul evenimentului s-a vorbit despre măsurile și acțiunile întreprinse pentru a preveni și combate fenomenul discriminării, precum și despre provocările actuale și perspectivele de viitor. Vorbitorii s-au referit și la imperativitatea de a consolida parteneriatul dintre actorii guvernamentali și societatea civilă, astfel încât să se asigure o mai bună protecție a victimelor și grupurilor vulnerabile.  

Consiliul pentru Egalitate a fost înființat în anul 2013 ca autoritate publică autonomă, imparțială și independentă, având un rol esențial în promovarea egalității și combaterea discriminării și intoleranței în Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău