Consiliul INJ are un nou membru. Cine a câștigat concursul organizat de CSM

  • 02 Iunie 2021 17:43
Consiliul INJ are un nou membru. Cine a câștigat concursul organizat de CSM

Judecătorul Dorin Dulghieru de la Curtea de Apel Chișinău a fost desemnat în calitate de membru al Consiliului Institutului Național al Justiție, pe un termen de patru ani. Decizia a fost luată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul ultimei reuniuni. Dorin Dulghieru a concurat pentru funcția de membru al Consiliului INJ cu magistrata Svetlana Șleahtițchi, de la Curtea de Apel Bălți, informează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de judecător în anul 2007, iar peste șapte ani, în 2014, a devenit președinte al Judecătoriei Buiucani. Ulterior, după restructurarea Judecătoriei Chișinău, Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de vicepreședinte al instanței, la sediul Buiucani.

La sfârșitul lui 2020, Dorin Dulghieru a fost promovat la Curtea de Apel Chișinău.

Funcția de membru al Consiliului INJ a rămas vacantă după ce a expirat mandatul exercitat de judecătoarea Viorica Mihăilă. Consiliul Institutului Național al Justiției este organul suprem de conducere al INJ, constituit din 13 membri, dintre care șapte sunt desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul judecătorilor instanțelor judecătorești de diferite niveluri. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău