Consiliul Federației a ratificat anexarea ilegală a celor patru teritorii din Ucraina. Putin urmează să semneze decretele

  • 04 Octombrie 2022 14:38
Consiliul Federației a ratificat anexarea ilegală a celor patru teritorii din Ucraina. Putin urmează să semneze decretele

Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului rus, a aprobat marți încorporarea a patru regiuni ucrainene în Federația Rusă, ceea ce înseamnă că Moscova este pe cale să încheie anexarea formală a teritoriilor capturate în cele șapte luni de conflict, transmite Reuters.

Într-o ședință desfășurată marți, Consiliul Federației a votat în unanimitate ratificarea legislației de anexare a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, în urma votului similar care a avut loc luni în Duma de Stat, camera parlamentară inferioară, scrie Digi24.

Documentele vor ajunge acum din nou la Kremlin pentru semnătura finală a președintelui Vladimir Putin care va încheia procesul de anexare formală a celor patru regiuni, ce reprezintă în jur de 18% din teritoriul recunoscut internațional al Ucrainei.

Rusia a declarat anexările după ce a organizat ceea a a numit referendumuri în zonele ocupate în Ucraina.

Guvernele occidentale și Kievul au declarat că scrutinele au încălcat dreptul internațional, au fost coercitive și neprezentative.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău