Consiliul Europei și-a exprimat sprijinul ferm pentru Kiev: „Gândurile noastre sunt alături de poporul ucrainean”

  • 23 Februarie 18:46

Consiliul Europei și-a exprimat sprijinul ferm pentru Kiev: „Gândurile noastre sunt alături de poporul ucrainean”

Consiliul Europei, instituția responsabilă cu apărarea statului de drept pe continent, și-a exprimat vineri sprijinul ferm pentru Kiev, cu o zi înainte de a se împlini doi ani de la invazia Rusiei asupra Ucrainei. Liderii instituției au organizat o ceremonie specială în fața sediului său principal din Strasbourg, Franța.

„Marcăm o aniversare pe care niciunul dintre noi nu și-a dorit să o vadă. Au trecut doi ani de când Federația Rusă a lansat teribilul său război de agresiune la scară largă împotriva Ucrainei...Iar nedreptatea continuă.

Gândurile noastre sunt alături de poporul ucrainean. Ne gândim la cei care au fost uciși, fie pe linia frontului, fie pe străzi, fie în casele lor. Ne gândim la cei care au suferit răni sau la distrugerea locuințelor, mijloacelor de trai și comunităților lor ...Și ne gândim la milioanele de refugiați care au fugit din țara lor în căutarea siguranței sau care au fost deportați și strămutați cu forța în Rusia sau pe teritoriul controlat de Rusia.

După doi ani de agresiune, spiritul ucrainenilor rămâne puternic...Incredibil de puternic. În ciuda tuturor suferințelor și greutăților, ei rămân hotărâți în determinarea lor de a-și apăra țara, de a-și recupera teritoriul și de a reconstrui o Ucraină democratică, îmbrăcată în galben și albastru. Culorile propriului lor steag, care acum flutură solidar pe clădirile de pe tot acest continent”, a declarat Marija Pejcinovic Buric, secretarul general al Consiliului.

Totodată, președintele Adunării Parlamentare, Theodoros Rousopoulos, a menționat că anul 2024 va fi crucial pentru Ucraina, scrie TV8

„Securitatea frontierelor sale, precum și parcursul democratic al Europei, depind de capacitatea Ucrainei de a rezista agresiunii rusești. Știu că acest lucru poate fi realizat numai dacă nu stăm deoparte, ci lucrăm din greu mână în mână pentru a transforma solidaritatea noastră în acțiuni concrete. Îmi exprim cea mai profundă admirație față de poporul ucrainean, față de curajul, rezistența și dragostea pentru libertate! Și doresc să vă asigur - acest război este și al nostru”, a spus oficialul.

Mâine, 24 februarie 2022, se împlinesc doi ani de când Rusia a lansat agresiunea militară împotriva Ucrainei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Tue
27
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău