Consiliul Europei a cerut Poloniei să ia măsuri concrete pentru a combate corupția funcționarilor săi

  • 28 Ianuarie 2019 13:54
Consiliul Europei a cerut Poloniei să ia măsuri concrete pentru a combate corupția funcționarilor săi

Consiliul Europei a cerut Poloniei, într-un comunicat, să ia măsuri concrete pentru a combate corupția funcționarilor săi, informează AFP.

Potrivit unui sondaj realizat pentru Eurobarometrul instituțiilor europene în 2017, 58% dintre polonezi apreciau că fenomenul corupției este unul generalizat și se manifesta inclusiv în rândul politicienilor și poliției, detaliază raportul publicat de Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO), unul dintre organismele Consiliului Europei. 

Ca recomandări principale, GRECO îi cere Varșoviei să includă printre 'prioritățile sale absolute' crearea unui sistem 'de angajare, de promovare și concediere pentru toate cadrele superioare din poliție și vămi', sistem care să fie fondat pe 'criterii de obiectivitate, de merit și de proceduri transparente'. 

Polonia, membră a GRECO din 1999, a fost deja evaluată în patru rânduri. Experții europeni salută cu toate acestea unele progrese, printre care punerea în aplicare a unui 'program anti-corupție pentru 2018-2020' și 'o ameliorare a transparenței în interacțiunea cu lobby-urile'.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău