Înregistrarea lui Dorin Chirtoacă la refendumul privind revocarea sa din funcție, AMÂNATĂ

  • 16 Octombrie 2017 17:12
Înregistrarea lui Dorin Chirtoacă la refendumul privind revocarea sa din funcție, AMÂNATĂ

Consiliul electoral de Circumscripție Chișinău a amânat examinarea demersului primarului  suspendat al Capitalei Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul de privind revocarea sa din funcție. 

Consiliul cere o explicație de la Comisia Electorală Centrală dacă o persoană fizică poate fi înregistrată pentru participare la referendum, a anunțat vicepreședintele Consiliului de Circumscripție Chișinău Vitalie Miron.

„Legea nu interzice, dar nu prevede expres calitatea unei persoanei fizice de a se înregistra în calitate de participant. Urmează să primim un răspuns de la CEC care va elucida situația și în regim de urgență vom numi o ședință extraordinară, obiectul căreia va fi examinarea repetată a demersului care a fost pus astăzi în discuție.”

Reprezentantul PL Ion Ciobanu a declarat că primarul trebuie să participe la un referendum care îl vizează. Totodată, el acuzat faptul că referendumul este viciat.

„Articolul 47 Codul Electoral, al.1 arată foarte clar cine poate să participe într-o  campanie electorală – cetățenii R. Moldova, ulterior partidele, blocurile electorale. Referendumul împotriva cui se face? Logic ar fi ca primarul să poată participa în această campanie. Dorin Chirtoacă nu poate, pentru că nu este înregistrat. Sunt condiții egale? Mi se pare că acest referendum este viciat chiar de la început. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, nu s-a întâmplat niciodată.”

Până acum, același Consiliu Electoral a înregistrat doar socialiștii în calitate de participanți la referendumul inițiat de același partid.

Partidul Liberal, PAS, PD, PPDA, PLDM și PUN au anunțat că vor boicota acest plebiscit.

Chiar dacă solicită înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant, liberalii îndeamnă chișinăuienii să nu participe la referendum.

Primarul suspendat al Capitalei se află în arest la domiciliu, fiind cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău