Consiliul Drepturilor Omului: Secretarul general al ONU denunță ascensiunea populismului și extremismului

  • 27 Februarie 2017 14:38
Consiliul Drepturilor Omului: Secretarul general al ONU denunță ascensiunea populismului și extremismului

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunțat luni, 27 februarie, la sesiunea anuală a Consiliului Drepturilor Omului, ascensiunea populismului și extremismului, în timp ce Înaltul Comisar Zeid Ra'ad Al Hussein a atras atenția asupra "profitorilor politici" tentați de retragerea din sistemul multilateralist, relatează Agerpres.

Într-o altă intervenție, Înaltul Comisar penru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a lansat un mesaj clar factorilor politici care (...) amenință sistemul multilateral sau care au intenția de a se retrage din anumite părți ale acestui sistem. 

Potrivit secretarului general al ONU, "minoritățile, comunitățile autohtone și alte grupuri sunt ținta discriminărilor pretutindeni în lume. Și la fel se întâmplă cu membrii comunității LGBT".
Dezbaterile principalei reuniuni anuale a Consiliului — din care fac parte 47 de state membre alese în fiecare an de Adunarea Generală a ONU — vor avea în intervalul 27 februarie-24 martie, urmând să se încheie prin adoptarea unei serii de rezoluții.

Printre temele cele mai dezbătute se vor afla situația drepturilor omului în Siria, Coreea de Nord și Myanmar, tortura, migranții sau libertatea credinței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău