Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite fară observatori în Siria

  • 03 Iulie 2012 12:17
Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite fară observatori în Siria

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite va trebui să reducă ori să închidă misiunea observatorilor săi în Siria în cazul în care puterea și opoziția nu lansează un proces de tranziție politică

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite va trebui să reducă ori să închidă misiunea observatorilor săi în Siria în cazul în care puterea și opoziția nu lansează un proces de tranziție politică, a afirmat ieri ambasadorul francez la ONU, Gérard Araud.

Cei 300 de observatori militari neînarmați și-au suspendat patrularea din cauza luptelor, iar mandatul Misiunii de supraveghere a ONU în Siria expiră la 20 iulie.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, urmează să supună astăzi celor 15 membri ai Consiliului de Securitate recomandările sale cu privire la viitorul misiunii. Potrivit diplomaților, misiunea ar putea deveni un simplu birou de legătură cu un efectiv redus.

Cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate, Trucia și țările reprezentând Liga Arabă au căzut de acord sâmbătă la Geneva asupra principiilor tranziției politice propuse de mediatorul internațional Kofi Annan, printre care formarea unui guvern de tranziție care să includă membri ai puterii actuale și ai opoziției.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău