Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la întreprinderi din domeniul comercializării pieselor și accesoriilor auto. Ce suspiciuni există

  • 26 Decembrie 2023 14:38
Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la întreprinderi din domeniul comercializării pieselor și accesoriilor auto. Ce suspiciuni există

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul unor întreprinderi care activează pe piața comerțului cu amănuntul de piese și accesorii pentru autovehicule.

Autoritatea susține, că din informațiile deținute, întreprinderile ar fi încălcat prevederile art. 5 din Legea concurenței prin participarea cu oferte trucate la proceduri de achiziții desfășurate în perioada anilor 2020-2022, scrie Bizlaw.md.

Potrivit Consiliului Concurenței, inspecțiile inopinate permit să obțină informațiile necesare investigației și să evalueze toate aspectele relevante legate de posibila încălcare.

După desfășurarea inspecțiilor, Consiliul Concurenței va continua colectarea informațiilor relevante pentru investigație cu scopul elucidării tuturor circumstanțelor legate de presupusele încălcări ale legislației concurențiale.

Totodată, întreprinderile vizate în investigațiile Consiliului Concurenței au dreptul de a depune cerere de clemență în conformitate cu prevederile art. 84-921 din Legea concurenței nr. 183/2012.

În cadrul programului de clemență, companiilor care au fost implicate într-un cartel li se poate acorda imunitate la amendă sau reducerea cuantumului acesteia în schimbul raportării comportamentului și al cooperării cu Consiliul Concurenței pe parcursul investigației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,6 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău