Consilierul SUA pentru Securitate | Singurul motiv pentru îmbogățirea uraniului este crearea de armament nuclear

  • 02 Iulie 2019 11:31
Consilierul SUA pentru Securitate | Singurul motiv pentru îmbogățirea uraniului este crearea de armament nuclear

Consilierul american pentru Securitate Națională, John Bolton, a declarat că singurul motiv pentru care o țară ar stoca uraniu îmbogățit este producerea de armament nuclear, după ce Iranul a anunțat depășirea limitei stocurilor de uraniu îmbogățit stabilită prin Acordul Nuclear, relatează Ynet.news, potrivit Mediafax.

„Nu există niciun motiv pentru care Iranul ar crește cantitatea de uraniu îmbogățit, decât dacă vor să scurteze timpul de producere a armamentului nuclear”, a declarat John Bolton, potrivit Mediafax

Administrația din Iran a anunțat, luni, depășirea limitei stocurilor de uraniu îmbogățit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. "Dacă țările europene fac ce trebuie, decizia noastră este reversibilă", a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, citat de agenția IRNA.

Președintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franța, China și Rusia mențin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancțiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunța la unele condiții ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menținerea Tratatului.

Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Președintele SUA vrea limitarea activităților nucleare și balistice iraniene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău