Consilierul raional de la Ocnița, prins în flagrant în timp ce transmitea 30 de mii de dolari primarului, a fost plasat în arest pentru 30 de zile

  • 04 August 2023 18:10
Consilierul raional de la Ocnița, prins în flagrant în timp ce transmitea 30 de mii de dolari primarului, a fost plasat în arest pentru 30 de zile

Consilierul raional al Consiliului raional Ocnița, prins în flagrant în timp ce transmitea suma de 30 de mii de dolari primarului orașului Ocnița pentru ca să adere la partidul „Renaștere”, considerat a fi afiliat fugarului ilan Șor, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost dictată vineri, 4 august. de către magistrații Judecătoriei Bălți, a anunțat centrul Național Anticorupție.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul CNA, în urma unor descinderi ale ofițerilor Direcției generale teritoriale Nord a CNA și a procurorilor din cadrul oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție. 

Cauza penală în care este vizat acesta a fost pornită pe fapte de finanțare ilegală a unei formațiuni politice și spălare de bani, ofițerii CNA și procurorii au constatat că, începând cu 24 martie 2023 și până în prezent, primarul orașului Ocnița ar fi fost abordat de către unul dintre consilierii raionali pentru a-l convinge să renunțe la formațiunea din care făcea parte și aderarea la un alt partid politic.

În schimb, consilierul i-ar fi promis o remunerare ilegală de 2 milioane de lei, dintre care 1 milion era personal pentru primar, iar altă parte din bani urma a fi investită în proiecte de infrastructură. 

Astfel, la data de 2 august, sub controlul CNA acesta a primit suma de 30 de mii de dolari, iar consilierul a fost reținut în flagrant.

Pentru documentarea sub toate aspectele a infracțiunii și identificării altor complici, au fost operate percheziții la sediile unei formațiuni politice - atât în Chișinău, cât și în orașul Ocnița, potrivit CNA.

 



Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău