Consilierul lui Merkel s-a întâlnit cu PLDM și PL

  • 02 Februarie 2015 14:38
Consilierul lui Merkel s-a întâlnit cu PLDM și PL

Consilierul pe politică externă și securitate al cancelarului german, Angela Merkel, Christoph Heusgen, se află astăzi la Chișinău unde are întrevederi cu lideri politici din Republica Moldova.

El a purtat deja discuții la sediile Partidului Liberal Democrat și Partidului Liberal.

Consilierul Angelei Merkel, Christoph Heusgen, și reprezentanții PLDM și PL au evitat să facă declarații după întrevederi. Potrivit unor surse din cadrul partidelor, tema principală a discuțiilor ar fi situația politică din Republica Moldova după alegerile parlamentare, sprijinirea unei coaliții proeuropene și situația regională.

Vizita lui Christoph Heusgen în  Republica Moldova are loc în contextul în care Parlamentul de la Chișinău urmează să voteze, în curând, componența Guvernului pe care-l va prezenta premierul desemnat, Iurie Leancă. Deocamdată, doar PLDM și PD, care dețin împreună 42 de locuri în legislativ, și-au anunțat sprijinul pentru un nou cabinet Leancă.

La sfârșitul săptămânii trecute, Iurie Leancă a avut întrevederi cu reprezentanții mediului de afaceri, sindicatelor, patronatelor și societății civile pentru a discuta programul de guvernare. Premierul desemnat anunța că va purta discuții și cu reprezentanții comuniștilor și liberalilor pentru a-i convinge să sprijine guvernul, dar aceste discuții nu au mai avut loc. Până acum, PCRM a anunțat că nu va vota guvernul, iar liberalii au subliniat că vor lua o decizie în urma discuțiilor cu premierul desemnat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău