Consilierul lui Igor Dodon sesisează Curtea Constituțională în privința stațiilor PECO din zonele Duty Free, după ce președintele a promulgat legea

  • 16 Octombrie 2018 10:14
Consilierul lui Igor Dodon sesisează Curtea Constituțională în privința stațiilor PECO din zonele Duty Free, după ce președintele a promulgat legea

Consilierul și reprezentantul președintelui R. Moldova în relațiile cu Parlamentul și Guvernul, va înregistra, astăzi la ora 14:00, la Curtea Constituțională, sesizarea împotriva legii care permite comercializarea petrolului în stațiile PECO din zonele Duty Free, potrivit serviciului de presă al Președinției.

Menționăm că Ziarul de Gardă a scris că amendamentul care a facilitat modificarea legislației a fost propus de un deputat neafiliat, Vladimir Cernat, fiind votat în lipsa unei expertize anticorupție, în lipsa dezbaterilor în plenul Parlamentului și în lipsa unui aviz pozitiv al Guvernului.

„Legea a fost promulgată de președintele Igor Dodon fără ca acesta să-i cunoască esența. La două săptămâni după ce și-a pus semnătura peste legalizarea business-ului cu produse petroliere în regim duty-free, Igor Dodon le spunea jurnaliștilor că acesta „e un subiect foarte suspect pentru că ar da posibilitate de contrabandă. Eu proiectul încă nu l-am văzut. Îl vom examina și vom lua decizia”, declara președintele, după ce… îl semnase deja”, mai scrie sursa citată. 

Maxim Lebedinschi declara atunci referitor la faptul că președintele promulgase legea că „instituția prezidențială tehnic nu a reușit să identifice acest amendament, fiindcă a fost camuflat în textul politicii fiscale în mod general” 

Experții Transparency International (TI) Moldova susțin că modificările legii vizează o serie de scutiri și înlesniri la TVA și accize care vor avea un impact negativ asupra veniturilor bugetului de stat, iar pentru a acoperi golul creat, guvernanții ar putea decide majorarea poverii fiscale prin ridicarea cotelor altor impozite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău