Consilierul lui Donald Trump pe probleme de COVID le cere americanilor să „se ridice” împotriva restricțiilor

  • 16 Noiembrie 2020 18:08
Consilierul lui Donald Trump pe probleme de COVID le cere americanilor să „se ridice” împotriva restricțiilor

Consilierul pentru coronavirus de la Casa Albă, doctorul Scott Atlas, a fost puternic criticat duminică, după ce a publicat pe Twitter un mesaj în care le cerea americanilor din Michigan să se „ridice” împotriva noilor restricții COVID-19 anunțate de guvernatorul democrat Gretchen Whitmer, scrie Business Insider, preluat de Digi24.ro.

Whitmer a anunțat duminică un nou set de restricții pentru a stopa răspândirea coronavirusului, inclusiv închiderea temporară a școlilor, închiderea restaurantelor și limitarea întâlnirilor la domiciliu la cel mult 10 persoane.

Noile restricții încep miercuri și sunt impuse pentru trei săptămâni.

„Suntem pe marginea prăpastiei și trebuie să luăm măsuri”, a spus guverntoarea.

După anunț, consilierul lui Trump pentru coronavirus a scris un mesaj pe Twitter în care îi îndeamnă pe oameni să „se ridice” împotriva măsurilor.

„Singura modalitate să oprim asta este dacă oamenii se ridică împotriva măsurilor. Primiți ceea ce acceptați”, a scris Scott Atlas, care a adăugat două hashtaguri #FreedomMatters și #StepUp.

Cine este doctorul Scott Atlas

Atlas a fost un membru controversat al grupului de lucru pentru coronavirus al lui Trump. Acesta s-a alăturat echipei în luna august.

Includerea lui Atlas în grupul de lucru a fost criticată deoarece nu este un expert în boli infecțioase și a promovat opinii controversate despre virus. Printre acestea se numără neîncrederea în eficiența măștilor de protecție și promovarea ideii de „imunitate de grup”.

Citește și Anthony Fauci: Trump n-a mai participat de luni bune la ședințe pentru gesionarea Covid-19. Ar trebui să se lucreze cu echipa lui Biden

Statele Unite au depășit 11 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, potrivit unui bilanț al Universității Johns Hopkins. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat de o țară, iar un alt record negativ vine din faptul că în mai puțin de o săptămână s-au îmbolnăvit de Covid aproape un milion de oameni. 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău