Consilierii PSRM cer dosar penal pe numele șefului Direcției sănătate

  • 21 Septembrie 2017 19:52
Consilierii PSRM cer dosar penal pe numele șefului Direcției sănătate

Consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău cer ca șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, să fie cercetat penal și în învinuiesc  de distrugerea sistemului municipal de sănătate, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, Dinari Cojocaru, consilier PSRM, a spus că dispune de informații precum că directorii asociațiilor medicale au fost obligați să organizeze 65-70 de persoane pentru călătorii în străinătate, cu achitarea a câte 200-250 de euro. Iar transportul era contractat la indicația lui Mihai Moldovanu.

Ales local a mai spus că din bani publici a fost reparată Casa de odihnă a lucrătorilor medicali din Chișinău, situată la Vadul lui Vodă, iar șeful Direcției sănătate a pregătit actele ca să o dea în folosință, cu o ulterioară privatizare, unui agent economic. „Pentru această infracțiune nu a vrut să semneze fostul director al Spitalului Clinic municipal nr. 2 „Arhanghelul Mihail și Gavriil”, domnul Ciobanu, pentru care a  și fost demis ulterior”, a declarat Dinari Cojocaru.

Socialiștii îl acuză pe Mihai Moldova și de darea în chirie, în scopuri personale,
a spațiilor din cadrul instituțiilor medicale și a terenurilor de pe teritoriile centrelor medicale. Potrivit lui Dinari Cojocaru, Mihai Moldovanu ar fi organizat achiziționarea de echipamente medicale în înțelegere prealabilă cu agenți economici apropiați, în interese proprii și nu ale municipalității. Consilierul afirmă că există informații că banii alocați de CMC pentru susținerea unor persoane cu dizabilități se redistribuiau pentru reparații de către Mihai Moldovanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău