Consilierii locali de etnie romă au învățat să fie activi și implicați în comunitățile lor

  • 13 Decembrie 2019 15:15
Consilierii locali de etnie romă au învățat să fie activi și implicați în comunitățile lor

Cei 12 consilieri locali de etnie romă, care au câștigat mandatele în urma alegerilor locale generale din toamna acestui an, au fost instruiți în ceea ce privește dezvoltarea capacităților aleșilor locali, acțiune organizată cu sprijinul PNUD Moldova, transmit IPN.

În toamna anului 2018, tot cu susținerea PNUD Moldova, romii au fost implicați în campanii de educație și informare electorală. Acum, după ce unii dintre ei au obținut mandatele de consilieri locali, s-a simțit necesitatea aflării mai multor informații despre noile responsabilități. Instruirea a fost organizată pentru a dezvolta capacitățile acestora de participare și inițiativă comunitară.

„Sunt bucuroasă că am reușit să devin consilieră locală. Voi avea posibilitatea și plăcerea să ajut comunitatea, și nu doar romii, ci toți locuitorii care vor avea nevoie de susținerea și ajutorul meu”, a spus Eugenia Nenița, consilieră locală în satul Ochiul Alb, raionul Drochia.

„Primul lucru care trebuie făcut în comunitățile de romi este să avem mediatorul comunitar și în multe localități aceștia sunt deja de mai mulți ani. Acum avem și consilieri locali romi, dar ne trebuie și mai mulți”, a spus președintele Uniunii Tinerilor Romi „Tărnă Rom”, Marin Alla.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău