Consilier al președintelui Ucrainei: „Eliminarea spectaculoasă a lui Prigojin, un semnal către elitele ruse. Putin nu iartă pe nimeni”

  • 24 August 2023 08:31
Consilier al președintelui Ucrainei: „Eliminarea spectaculoasă a lui Prigojin, un semnal către elitele ruse. Putin nu iartă pe nimeni”

Prăbușirea unui avion în Rusia, în care Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, figurează pe lista de pasageri, este un „semnal” trimis de președintele Vladimir Putin elitelor ruse, a apreciat miercuri un consilier al președinției ucrainene, Mihailo Podoliak, relatează AFP conform Agerpres.

„Eliminarea spectaculoasă a lui Prigojin și a comandamentului Wagner la două luni după tentativa (lor) de lovitură de stat este un semnal al lui Putin către elitele ruse înainte de alegerile din 2024”, a afirmat pe X (fosta rețea Twitter) Mihailo Podoliak, apreciind că „Putin nu iartă pe nimeni”, scrie G4Media.

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruși Wagner, se află pe lista pasagerilor unui avion prăbușit în Rusia, a anunțat miercuri autoritatea aeronautică civilă rusă, conform agenției TASS, preluate de Reuters.

Prigojin a condus în iunie o rebeliune a mercenarilor Wagner împotriva conducerii militare ruse, însă în urma unei intervenții a președintelui belarus Aleksandr Lukașenko și-a oprit după câteva ore subordonații care se îndreptau spre Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău