Consilier al ministrului ucrainean de interne: Rusia a intrat în a treia fază a războiului declanșat împotriva Ucrainei

  • 14 Mai 2022 10:58
Consilier al ministrului ucrainean de interne: Rusia a intrat în a treia fază a războiului declanșat împotriva Ucrainei

Rusia a intrat în a treia fază a războiului declanșat împotriva Ucrainei și se pregătește pentru o luptă pe termen lung - susține Viktor Andrusiv, consilier al ministrului ucrainean de interne.

Acesta a remarcat că prima fază a invaziei la scară largă, declanșată la 24 februarie, fost o încercare a Rusiei de a ocupa Ucraina "în câteva zile", iar a doua - o amplă încercuire a militarilor ucraineni în estul țării.

"Inițial, (militarii ruși, n.r.) au planificat o încercuire foarte extinsă, începând chiar de la Pavlohrad, iar a doua a fost planificată astfel încât să cuprindă Kramatorsk și Sloviansk, însă acum au rămas cu o zonă extrem de mică pe care să o înconjoare - Severodonețk și Lisiceansk, dar nici asta nu mai pot face" - a explicat Andrusiv.

Potrivit acestuia, invadatorii au intrat în a treia fază a războiului, pregătindu-se pentru apărarea pozițiilor ocupate. "Acest lucru indică faptul că au decis să transforme războiul într-unul pe termen foarte lung... Rușii mizează pe faptul că aceste crize pe care le provoacă războiul vor așeza Occidentul la masa negocierilor cu Moscova, astfel încât Occidentul să încerce să ne dea la schimb pentru a obține ceva..." - a explicat consilierul ministrului ucrainean de interne.

Sursa: KORRESPONDENT/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău