Congresul SUA nu va publica partea secretă a ”raportului Kremlin”

  • 01 Februarie 2018 11:29
Congresul SUA nu va publica partea secretă a ”raportului Kremlin”

Congresul american nu va publica partea secretă a ”raportului Kremlin”, care a fost înmânat legiuitorilor de către administrația președintelui american Donald Trump.

După cum a declarat senatorul Ben Cardin, vicepreședinte al Comitetului pentru Afaceri Internaționale, publicarea părții secrete nu este permisă, transmite Pagina de Rusia.

„Nu putem, nu ni se permite să facem acest lucru”, a spus el.

Anterior, secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin a declarat că partea secreta a „raportului Kremlin“, care conține recomandări către Congres privind sancțiunile, ar trebui să fie dezvăluita Congresului.

În partea secretă, care conține sute de pagini, au fost inclusi „politicieni de talie mai mica“ si antreprenorii ruși care nu au fost inclusi în anexele „A“ și ”B”, care incud cei 114 de funcționari, respectiv cei 96 de oligarhi rusi. În plus, partea secretă conține o listă suplimentară cu companii rusești împotriva cărora ar trebui impuse sancțiuni. Potrivit Reuters, acestea sunt companii parțial deținute de statul rus.

Adresându-se parlamentarilor, seful Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că, după aflarea acestei informații, Ministerul Finanțelor intenționează să utilizeze acest raport și informațiile disponibile pentru „a merge mai departe, cu sancțiuni suplimentare“.

„În viitorul apropiat vom vedea noi sancțiuni”, a promis ministrul, fără a preciza când anume.

Fostul coordonator al sancțiunilor din SUA, Daniel Fried, consideră că introducerea de noi sancțiuni „se va baza pe partea secreta a raportului”. „Cel puțin, asa sper”, a declarat el citat de RIA Novosti.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău