Congresul Profesorilor vine să promoveze valorile naționale românești

  • 21 Februarie 2017 11:30
Congresul Profesorilor vine să promoveze valorile naționale românești ipn.md

A fost lansat Congresul Profesorilor – o platformă care întrunește profesori, dar și elevi și studenți uniți în jurul unui obiectiv: promovarea valorilor naționale românești. Totodată, Congresul are scopul de a forma o punte dintre pedagogi și discipoli și de a se implica în reformarea sistemului educațional.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Congresului Profesorilor, Boris Volosatîi, a declarat că pe 18 februarie a avut loc un forum, la care au participat elevi, studenți și profesori din diferite instituții – de la grădinițe până la universități. Participanții au decis să se consolideze într-o formațiune non-politică, care să vină cu un mesaj patriotic foarte clar. Congresul Profesorilor își propune să devină o platformă vizibilă, auzită în societate și la nivelul autorităților din domeniul educației. Membrii Congresului nu se mobilizează împotriva cuiva, dar pentru ceva – pentru promovarea valorilor naționale.

Boris Volosatîi a menționat că membrii Congresului își propun să transmită un mesaj patriotic, care ar însemna conștientizarea cine suntem ca popor. Profesorii sunt îndemnați să îi ajute pe elevi în desfășurarea activităților cu semnificație patriotică și să ofere tot suportul moral și logistic pentru ca valorile naționale românești să fie promovate cu succes. De asemenea, Congresul va pune în discuție reformarea sistemului educațional și va veni cu propuneri către Ministerul Educației, în scopul eficientizării acestui proces.

Vicepreședintele Congresului, Vlad Bilețchi, a declarat că această structură își propune să întrunească profesori din toate dimensiunile învățământului și să pună bazele promovării patriotismului, a valorilor naționale și a dragostei de țară. Printre primele acțiuni planificate se numără marcarea, pe 24 februarie, a sărbătorii Dragobete, pe 1 martie – a Mărțișorului, iar pe 2 martie –  a Zilei Comemorării eroilor căzuți în Războiul la Nistru.

Congresul Profesorilor urmează să fie înregistrat sub formă de asociație obștească. În prezent sunt peste o sută de membri și, potrivit grupului de inițiativă, ușile pentru a adera la această structură sunt deschise. Congresul se va întruni o dată pe lună, următoare ședință fiind programată pentru sfârșitul lunii martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău