Congresul american a respins veto-ul lui Donald Trump asupra bugetului apărării

  • 02 Ianuarie 2021 10:03
Congresul american a respins veto-ul lui Donald Trump asupra bugetului apărării

Congresul de la Washington a respins vineri, cu o largă majoritate, veto-ul președintelui Donald Trump asupra bugetului apărării, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Senatul, unde republicanii lui Trump dețin majoritatea, a adoptat cu peste două treimi din voturi - pragul necesar - acest buget de 740 de miliarde de dolari, în pofida obiecțiilor exprimate de președintele în exercițiu.

La fel a procedat luni și Camera Reprezentanților, majoritar democrată, prin urmare bugetul este definitiv adoptat, iar Donald Trump înregistrează o nouă înfrângere în ultimele zile ale mandatului său.

El refuzase să aprobe textul întrucât acesta nu include abolirea unei legi cunoscută sub numele de "articolul 230", care protejează statutul juridic al rețelelor sociale, pe care le acuză că sunt părtinitoare împotriva sa. De asemenea, Trump nu a fost de acord cu intenția ca prin această lege de finanțare a Pentagonului să se redenumească bazele militare care îi onorează pe generalii forțelor confederate, care susțineau sclavia.

"Din păcate, acest text de lege nu include măsuri cruciale pentru securitatea națională", "contravine eforturilor guvernului meu de a pune America pe primul loc în ceea ce privește securitatea națională și politica externă" și "include prevederi care nu îi respectă pe veteranii noștri și istoria noastră militară", a motivat președintele Trump în mesajul său oficial către Congres, în care a mai estimat că respectiva lege este un un "cadou pentru China și Rusia".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău