Congres | Sănătatea mintală va deveni din ce în ce mai afectată și mai supusă presiunilor

  • 24 Iunie 2021 16:50
Congres | Sănătatea mintală va deveni din ce în ce mai afectată și mai supusă presiunilor

Pandemia COVID-19 lasă răni adânci în sufletele a milioane de oameni. Organizația Mondială a Sănătății estimează că în viitorii ani sănătatea mintală va deveni din ce în ce mai afectată și mai supusă presiunilor, a remarcat rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, Emil Ceban, la Congresul Internațional al Societății Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni. Evenimentul, desfășurat la Chișinău, este la a doua ediție și reunește circa 300 de specialiști, transmite IPN.

Potrivit lui Emil Ceban, cadrele didactice și profesioniștii în sănătate mintală trebuie să fie pregătiți și instruiți pentru a face față cererii sporite de asistență din partea populației.

Jana Chihai, președintă a Societății Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni, a menționat că pandemia a pus specialiștii din domeniul sănătății mintale în fața unor provocări nemaiîntâlnite. „Traversăm o perioadă dificilă și contextul prezent rămâne o provocare pentru noi toți, îndeosebi pentru specialiștii din domeniul sănătății mintale”, a spus Jana Chihai.

Sesiunile Congresului au loc la Chișinău, în perioada 24-26 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău