Confruntați cu sărăcie extremă, cetățenii argentinieni apelează la grupuri de Facebook pentru a face troc cu alimente și bunuri

  • 09 Iulie 2018 19:15
Confruntați cu sărăcie extremă, cetățenii argentinieni apelează la grupuri de Facebook pentru a face troc cu alimente și bunuri

Cu economie națională falimentară și bancnotă care nu valorează nici cât hârtia pe care este tipărită, Argentina revine la practica medievală a trocului cu bunuri de folosință generală, adaptat însă la contextul secolului XXI.

În ciuda lipsurilor materiale, o bună parte din populația Argentinei încă deține sau are acces la telefoane mobile și internet, unde pot căuta soluții pentru asigurarea bunurilor de strictă necesitate, cum ar fi alimente și medicamente. Astfel, piața publică este înlocuită de cluburi pentru barter găzduite în rețeaua Facebook, unde bunuri ilustrate cu imagini sunt transferate prin negociere directă, în schimbul altor bunuri de folosință.

Grupurile de barter au mai apărut în anii de criză, dar luând forma convențională, în piețele publice. Popularitatea uriașă de care se bucură rețeaua Facebook în Argentina și suportul oferit de aceasta pentru vânzarea și schimburile de bunuri lasă celor mai săraci dintre rezidenți o șansă în plus pentru supraviețuirea într-o situație de criză profundă.

Tot mai numeroase, grupurile de barter sunt frecventate în orice moment de „sute” de persoane care nu dispun de un loc de muncă și venit stabil, dispuși să ofere anumite bunuri la schimb pentru alimente, detergenți și alte bunuri de care au imediată nevoie.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău