Confruntările în estul Ucrainei, continuă să facă victime

  • 01 Iunie 2015 17:44
Confruntările în estul Ucrainei, continuă să facă victime

Trei militari ucraineni au murit și alți patru au fost răniți, în ultimele 24 de ore, în confruntările cu teroriștii pro-ruși din estul separatist al Ucraina

Anunțul a fost făcut  luni, 1 iunie, de către Purtătorul de cuvânt al Operațiunii Antiteroriste desfășurate de armata ucraineană în Donbas, Andri Lisenko.   

 În același timp, încălcările grave și persistente ale drepturilor omului continuă în estul Ucrainei, în ciuda unui calm relativ, și peste 6.400 de persoane au fost ucise într-un an de conflict, informează versiunea actualizată a raportului ONU privind Ucraina, relatează Agerpres.

Printre aceste încălcări grave, Biroul ONU pentru drepturile omului menționează 'bombardamente, execuții arbitrare și detenții ilegale, torturi și rele tratamente, trafic de persoane, precum și absența justiției și a urmăririi în instanță'.

Raportul reamintește că cinci milioane de persoane care trăiau în zona de conflict sunt profund afectate și solicită ca toate măsurile prevăzute de acordurile de la Minsk din februarie să fie aplicate, solicitând anchete asupra încălcărilor drepturilor omului 'de către orice persoane'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău