Confruntări în sudul Ucrainei, după ce președintele Zelenski a vizitat orașul Nikolaev

  • 19 Iunie 2022 14:37
Confruntări în sudul Ucrainei, după ce președintele Zelenski a vizitat orașul Nikolaev

Asupra orașului ucrainean Nikolaev (numit mai recent și Mikolaiv) au fost lansate rachete Kalibr și Kh-55. La rândul lor, forțele ucrainene au lansat atacuri cu aviația asupra pozițiilor rusești din regiunea Herson. Forțele ruse au lovit și un depozit de petrol în districtul Novomoskovsk, din regiunea Dnepropetrovsk.

După vizita președintelul Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Nikolaev, orașul a fost atacat cu cinci rachete Kalibr. O rachetă a fost distrusă de o unitate militară ucraineană, două au lovit o fabrică de termopane, una a lovit o clădire rezidențială, iar o alta a lovit un magazin de mezeluri, potrivit agenției de presă UNIAN.

În cursul zilei, infrastructura industrială din Nikolaev a fost atacată și cu două rachete de croazieră Kh-55, lansate cu aviația. Nu au fost raportate victime în urma atacurilor cu rachete din Nikolaev.

La rândul lor, forțele ucrainene au lansat și ele atacuri cu aviația asupra unor obiective rusești din regiunea Herson. În cursul a patru incursiuni cu mijloace aeriene, trupele ucrainene au distrus un depozit de muniții și au atacat mai multe formațiuni aflate în zona apropiere de linia frontului.

Trei elicoptere au lovit un raion de concentrare din regiunea Herson, avioane de atac la sol au angajat raioane de dispunere a forțelor și echipamentelor aflate la limita nordică a regiunii (în localitățile Davidov Brod și Snigirevka), în timp ce un avion multirol a bombardat un depozit de muniții din localitatea Bilozerka situată la 10 km vest de Herson.

Rușii au ridicat un elicopter Mi-24 cu care să atace pozițiile ucrainene din zona Nikolaevului, dar acesta a fost forțat să se retragă după ce a fost întâmpinat cu foc puternic de trupele ucrainene, a mai precizat Unian.

Tot în seara de ieri, forțele ruse au atacat cu rachete și un depozit de petrol aflat în regiunea Dnepropetrovsk, învecinată la sud-vest cu regiunile Nikolaev și Herson.

"Un rezervor de combustibil tocmai a explodat în districtul Novomoskovsk. Acolo, de 14 ore, salvatorii luptă cu un incendiu provocat de un atac cu rachete inamice. Un salvator a murit, doi au fost internați cu arsuri", a precizat în această dimineață Valentin Reznichenko - șeful administrației civil-militare a regiunii Dnepropetrovsk. Deocamdată se știe că 13 persoane au fost rănite în atacul cu rachete, a mai precizat Reznichenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău