Conflictul transnistrean | Partidul Dreapta propune înghețarea negocierilor în formatul 5+2

  • 27 Februarie 2017 08:23
Conflictul transnistrean | Partidul Dreapta propune înghețarea negocierilor în formatul 5+2

Partidul unionist Dreapta propune înghețarea negocierilor în formatul actual 5+2 în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Într-o declarație postată pe site-ul formațiunii, se menționează că Republica Moldova de astăzi, ca stat, este o emanație a zonei profund sovietizate și rusificate din stânga Nistrului, o regiune care nu aderă la valorile împărtășite pe malul drept al Nistrului.

Pe parcursul anilor au fost diverse tentative de soluționare a conflictului transnistrean, dar acestea precum și nerespectarea de către Federația Rusă a multor acorduri și rezoluții ale organismelor internaționale de retragere a armatei ruse din stânga Nistrului au dus la dezvoltarea paralelă a Republicii Moldova și Transnistriei prin experiențe de confruntare și nu de colaborare.

Ținând cont de conjunctura regională și internațională creată,  Partidul unionist Dreapta propune înghețarea negocierilor în formatul actual 5+2 în problema acordării unui statut special raioanelor din est și instalarea punctelor de control pe Nistru aparținând autorităților constituționale. Formațiunea mai propune crearea unui fond de sprijin pentru procurarea de locuințe cetățenilor care vor dori să se mute cu traiul în partea dreaptă a Nistrului. 

Liderii Partidului unionist Dreapta au anunțat pentru astăzi o conferință de presă pentru a-și prezenta viziunea cu privire la soluționarea conflictului transnistrean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău