Conflictul transnistrean. Negocieri în formatul 1+1

  • 17 Februarie 2016 11:19
Conflictul transnistrean. Negocieri în formatul 1+1

Negociatorii și mediatorii în procesul de negocieri 5+2 ar putea efectua o vizită la Chișinău și Tiraspol pentru a stimula reluarea procesului de negocieri, a anunțat miercuri ambasadorul Cord Meier-Klodt, Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, la finalul unei vizite în Republica Moldova.El a precizat că Tiraspolul și Chișinău sunt gata…

Negociatorii și mediatorii în procesul de negocieri 5+2 ar putea efectua o vizită la Chișinău și Tiraspol pentru a stimula reluarea procesului de negocieri, a anunțat miercuri ambasadorul Cord Meier-Klodt, Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, la finalul unei vizite în Republica Moldova.

El a precizat că Tiraspolul și Chișinău sunt gata să reia discuțiile în cadrul grupurilor de lucru și a dialogului în formatul 1+1, pentru a pregăti terenul negocierilor în formatul 5+2 fără nicio precondiție și cât mai repede.

”Primul pas este relansarea grupurilor de lucru și formatul 1+1 între negociatorii politici, informale dacă trebuie, dar trebuie începute chiar acum. Anume ei pot să lucreze asupra unei istorii de succes pentru îmbunătățirea calității vieții de pe ambele maluri ale râului și aceste istorii vor pava drumul nostru spre chestii mai importante care sunt negocierile politice”, a declarat diplomatul.

Amintim că ultima rundă de negocieri în formatul 5+2 a avut loc în iunie 2014, după care Tiraspol a refuzat să mai participe, motivând că nu sunt premise pentru continuarea discuțiilor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău