Conflictul transnistrean. Cord Meier-Klodt speră să fie reluate negocierile

  • 16 Februarie 2016 12:41
Conflictul transnistrean. Cord Meier-Klodt speră să fie reluate negocierile

Președinția germană a OSCE speră ca procesul de negocieri pentru soluționarea conflictului din Transnistria, în formatul de 5+2, să fie reluat în prima jumătate a acestui an, a declarat ambasadorul Cord Meier-Klodt, reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, aflat într-o vizită în Republica Moldova.În același timp, Cord Meier-Klodt a dat…

Președinția germană a OSCE speră ca procesul de negocieri pentru soluționarea conflictului din Transnistria, în formatul de 5+2, să fie reluat în prima jumătate a acestui an, a declarat ambasadorul Cord Meier-Klodt, reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, aflat într-o vizită în Republica Moldova.

În același timp, Cord Meier-Klodt a dat asigurări că președinția germană a OSCE va oferi Republicii Moldova tot sprijinul necesar pentru a revigora procesul de reglementare a situației din Transnistria, în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Cord Meier-Klodt a precizat că a întreprins deja vizite la Moscova, Bruxelles și Washington pentru a stimula acest proces.

Reprezentantul OSCE are programată pentru astăzi o deplasare la Tiraspol pentru a încerca să convingă administrația separatistă să reia discuțiile în vederea găsirii unei soluții la conflictul din regiune.

Formatul de 5+2, la care Chișinăul și Tiraspolul participă cu drepturi egale ca părți implicate în conflict, Rusia, Ucraina și OSCE - ca mediatori și SUA și UE - ca observatori, a fost instituit la sfârșitul anului 2005, dar la câteva luni discuțiile au fost blocate. Negocierile au fost reluate la sfârșitul anului 2011, dar din iunie 2014 nu a mai avut loc nicio rundă de discuții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău