Conflictul Nagorno-Karabah: Rusia și Turcia au deschis un centru de monitorizare

  • 30 Ianuarie 2021 15:45
Conflictul Nagorno-Karabah: Rusia și Turcia au deschis un centru de monitorizare
BBC

Rusia și Turcia au deschis un centru comun sâmbătă de monitorizare a încetării focului în Nagorno-Karabah, convenit în urma conflictului izbucnit în regiune anul trecut, a anunțat sâmbătă Ministerul Apărării azer, transmite Agerpres.

Centrul, a cărui înființare a fost convenită de ambele țări în noiembrie, a fost deschis oficial în regiunea Agdam din Azerbaidjan. El va fi alcătuit din până la 60 de militari fiecare din Turcia și din Rusia, potrivit unui comunicat al ministerului.

După șase săptămâni de lupte, Azerbaidjanul și Armenia au semnat o încetare a focului intermediată de Rusia pentru enclavă, recunoscută internațional ca parte a Azerbaidjanului dar cu populație în principal etnici armeni.

Turcia a declarat vineri că un general turc și un personal de 38 de membri vor lucra în centru. Potrivit Ministerului Apărării rus, citat de Interfax, "monitorizarea va fi efectuată prin utilizarea vehiculelor aeriene fără pilot, precum și evaluarea datelor primite de la alte surse".

Turcia sprijină Azerbaidjanul în legătură cu Nagorno-Karabah și i-a criticat pe copreședinții așa-numitului Grup de la Minsk al OSCE pentru nerezolvarea vechiului conflict după decenii de mediere. Grupul de la Minsk este condus de Statele Unite, Franța și Rusia.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău