Conflictul dintre talibani și ISIS-K se ascute. Teroriștii Statului Islamic au revendicat trei atacuri mortale împotriva talibanilor

  • 24 Septembrie 2021 18:52
Conflictul dintre talibani și ISIS-K se ascute. Teroriștii Statului Islamic au revendicat trei atacuri mortale împotriva talibanilor

ISIS-K, aripa Statului Islamic din Afganistan, a atacat în ultima săptămână mai multe ținte talibane în orașul Jalalabad, un oraș important pentru regimul taliban, relatează CNN, potrivit DIGI24.ro.

ISIS Khorasan a revendicat trei atacuri în orașul afgan, miercuri și joi. Gruparea teroristă susține că a ucis șase talibani în trei atacuri diferite. Două dintre ele au fost atacuri cu arme de foc, în timp ce al treilea a fost un atac cu explozibili improvizați.

„Soldații Califatului au țintit un membru al miliției talibane cu focuri de pistol și l-au ucis”, au transmis teroriștii ISIS, revendicând unul dintre atacurile din Jalalabad. Presa locală a scris, însă, că au fost trei victime ale atacului. Informațiile nu au putut fi încă verificate în presa occidentală.

Talibanii nu au făcut încă niciun comentariu cu privire la aceste atacuri, însă presa locală a citat „oficiali de securitate” care spun că trei membri ai ISIS-K au fost uciși, marți. Nu este încă clar care au fost circumstanțele morții lor.

Charlie Winter de la Centrul Internațional pentru Studii asupra Radicalizării, din cadrul King’s College spune că ISIS-K a intrat „în ascunzătoare” imediat după atacul din Kabul, însă recent și-a reînceput operațiunile în Afganistan.

Doar în 19 septembrie ISIS-K a revendicat șapte atacuri în Afganistan, împotriva ceea ce teroriștii numesc „milițiile apostate talibane”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău