Conflictul din Ucraina | Convorbire telefonică Merkel- Hollande- Putin

  • 13 Octombrie 2016 18:26
Conflictul din Ucraina | Convorbire telefonică Merkel- Hollande- Putin

Președintele francez, Francois Hollande, cancelarul german, Angela Merkel, și președintele rus, Vladimir Putin, au avut, miercuri, o convorbire telefonică, în cadrul căreia au discutat despre organizarea unei noi reuniuni în așa-numitul "format Normandia", în vederea soluționării conflictului din estul Ucrainei - anunță serviciul de presă al președintelui francez.

Ce trei lideri au discutat despre crearea condițiilor necesare desfășurării acestui summit, în viitorul apropiat, la Berlin. În opinia lui Hollande, Merkel și Putin, o asemenea reuniune ar fi constructivă și utilă pentru soluționarea crizei din estul Ucrainei, însă cheia rezolvării crizei ucrainene rămâne aceeași: un proces durabil de încetare a ostilităților, accelerarea separării forțelor și accesul liber al misiunii speciale de monitorizare a OSCE la frontiera cu Rusia.

De asemenea, din punct de vedere politic, în Donbas este nevoie de organizarea alegerilor locale în cadrul și în conformitate cu legile din Ucraina și standardele OSCE - mai notează președinția franceză.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău