Conflictele înghețate din Georgia, Ucraina și R.Moldova, printre prioritățile ONU în 2018

  • 17 Ianuarie 2018 18:20
Conflictele înghețate din Georgia, Ucraina și R.Moldova, printre prioritățile ONU în 2018

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a anunțat că soluționarea conflictelor înghețate este una dintre prioritățile organizației în 2018. Declarația a fost făcută în fața membrilor Adunării Generale a ONU la începutul anului, transmite INFOTAG.

Printre principalele probleme de care se va preocupa ONU Guterres a numit soluționarea conflictelor din Orientul Mijlociu și a conflictelor înghețate din Europa. Potrivit lui, este timpul să se depășească "paralizia" în rezolvarea acestor probleme, iar pentru aceasta este necesară "o rezistență împotriva periculosului val de naționalism" și revitalizarea activității inițiativelor de intermediere.

"Este vorba de formatul Normandia și de Grupul de contact trilateral pentru estul Ucrainei, Grupul de la Minsk al OSCE privind Nagorno-Karabah, discuțiile internaționale de la Geneva privind Georgia și procesul "5+2" pentru Transnistria", a spus secretarul general al ONU.

El a remarcat că reglementarea conflictelor, precum și lupta cu terorismul și schimbările climaterice, apărarea drepturilor omului necesită multe resurse.

"De aceea, este necesar ca toate țările să-și îndeplinească angajamentele în domeniul finanțării dezvoltării, precum și să elaboreze mecanisme care să nu permită evaziunea fiscală, spălarea de bani și fluxurile ilegale de capital", a subliniat Antonio Guterres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău