Conferință științifică dedicată aniversării Zilei Unirii Basarabiei cu România

  • 16 Martie 2015 16:03
Conferință științifică dedicată aniversării Zilei Unirii Basarabiei cu România

Conferința științifică „Realități istorice și demografice în spațiul românesc”, dedicată aniversării Zilei Unirii Basarabiei cu România, va fi organizată, marți, 24 martie, la Academia de Științe a Moldovei de ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău.

Potrivit unui comunicat al ICR Chișinău, evenimentul, care va fi organizat în colaborare cu Academia de Științe a Moldovei, Institutul de Istorie al AȘM, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București, va fi axat pe schimbul de experiență dintre cele trei centre de cercetare științifică a populației.

Vor fi supuse dezbaterilor: obiectul de studiu al demografiei istorice - populațiile din trecut, metodologii și surse de cercetare a populației, studiile de demografie istorică românească, demografia istorică și repercusiunile ei asupra studiilor de istorie economică, socială, politică, migrații, relații internaționale, sănătatea publică, asigurări, climă, etc., problema demografică la etapa actuală.

Totodată, va fi evocată și memoria savantului Paul Dimitriu, unul dintre primii istorici de la Chișinău care a valorificat documente medievale și moderne cu referire la primele statistici ale populației românești din spațiul dintre Prut și Nistru.

În deschiderea conferinței vor lua cuvântul: ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Gabriel Lazurca, președintele Academiei de Științe a Moldovei, acad. Gheorghe Duca, și directorul ICR Chișinău, acad. Valeriu Matei, mai informează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău