Conferința anuală a cadrelor didactice

  • 20 August 2015 14:27
Conferința anuală a cadrelor didactice

Profesori și manageri ai instituțiilor de învățământ din Chișinău s-au întrunit în conferința anuală a cadrelor didactice de totalizare și de stabilire a priorităților pentru noul an școlar.

Asigurarea condițiilor optime pentru implementarea politicilor educaționale, precum și încurajarea unor proiecte care ar contribui la multiplicarea experienței pozitive în managementul instituțional se numără printre prioritățile anunțate, transmite IPN.

Șefa Direcției educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a prezentat o sinteză a activității pentru precedentul an de studii în care a enunțat o serie de probleme, precum lipsa cadrelor în învățământul preșcolar, insuficiența competențelor profesionale ale cadrelor manageriale și didactice, nivelul redus de cunoaștere și utilizare a tehnologiilor informaționale și a comunicațiilor.

În municipiul Chișinău funcționează 155 de instituții de învățământ preșcolar, care sunt frecventate de peste 37 de mii de copii, și 148 de instituții de învățământ preuniversitar, frecventate de peste 78 de mii de elevi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău