Conexiunea R.Moldova și a României prin autostradă de restul UE este o prioritate, afirmă Corina Crețu

  • 08 Octombrie 2018 18:08
Conexiunea R.Moldova și a României prin autostradă de restul UE este o prioritate, afirmă Corina Crețu

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, a declarat luni că o conexiune a Republicii Moldova și a Moldovei din România prin autostradă de restul Uniunii Europene este o prioritate a Comisiei Europene.

Ea a criticat însă guvernul de la București, pentru strategia parteneriatului public-privat luată în calcul pentru construcția Autostrăzii Târgu Mureș – Iași.

La prima conferință de presă a săptămânii europene a regiunilor și orașelor, care se desfășoară la Bruxelles, Corina Crețu a precizat că momentan nu a primit solicitări pentru finanțarea studiului de fezabilitate a obiectivului de infrastructură.

Comisarul european a mai indicat că până în prezent, România, a pierdut aproximativ 2 miliarde de euro în domeniul transporturilor și a cerut proiecte noi pentru a evita alte pierderi.

Potrivit Radio Iași, Corina Crețu a mai spus că pentru viitoarea politică de coeziune, României ar urma să îi fie repartizate mai multe fonduri decât în prezent.

Amintim că autoritățile române au anunțat în ultimii ani că autostrada Târgu Mureș – Iași ar urma să fie prelungită până la Ungheni și chiar la Chișinău. 

Sursa: Radio Iasi

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău