Conducerea unor companii petroliere, pe banca azuzaților pentru corupție activă

  • 20 Iulie 2017 12:50
Conducerea unor companii petroliere, pe banca azuzaților pentru corupție activă

Directorul și managerul regional al unor stații PECO au fost trimiși pe banca acuzaților pentru corupere activă în proporții deosebit de mari, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit rechizitoriului, în luna ianuarie anul curent, inculpații, care acționau în complicitate, i-au oferit unui inspector superior al Agenției pentru Protecția Consumatorului (APC) taxe de protecție pentru a ignora plângerile consumatorilor, precum și pentru „controale superficiale” la cele 22 de stații PECO pe care aceștia le reprezentau. În total, pentru aceste servicii, inculpații i-au oferit angajatului APC 220 de mii de lei pentru o perioadă de un an, stabilind achitarea sumei în rate a câte 55 de mii de lei trimestrial.

Aceștia au fost reținuți acum două luni, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă de la șase până la 12 ani de închisoare, cu amendă de până la opt mii de unități convenționale.

Urmărirea penală în privința inspectorului APC și unui alt petrolist care intermediase tranzacția, care la fel au fost reținuți în acest caz, urmează în scurt timp să fie finalizată și transmisă spre examinare instanței de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău