Conducerea R. Moldova a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”

  • 09 Mai 2022 10:17
Conducerea R. Moldova a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”

Președintele Parlamentului Igor Grosu, prim-ministra Natalia Gavrilița, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, deputați PAS, au depus în această dimineață flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru a comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial și cu prilejul Zilei Europei.

„Suntem aici pentru a-i comemora pe soldați, buneii noștri care au luptat. (…) Îmi doresc foarte mult ca astăzi cei care iau decizii să se gândească o dată în plus la cei care au luptat ca noi astăzi să trăim în pace”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Președinta, Maia Sandu, a publicat ieri un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care transmite că pe 9 mai, împreună cu cetățenii va cinsti memoria celor căzuți în război, veteranii vor fi onorați și se va vorbi despre pace.

Și ministrul de Externe, Nicu Popescu, a venit cu un mesaj, în care a scris că astăzi în R. Moldova este marcată deopotrivă Ziua Europei și ziua comemorării victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial, a celor care au plătit cu sânge prețul celui mai teribil război din istoria umanității. Totodată, ministrul a ținut să accentueze că Europa astăzi este mai unită ca niciodată, iar viitorul R. Moldova este în marea familie europeană.

Tot astăzi, Comitetul Național de Coordonare „Pobeda” organizează Marșul Victoriei.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău