Conducerea PSDE, mulțumită de rezultatul obținut la alegerile locale

  • 07 Noiembrie 2023 13:39
Conducerea PSDE, mulțumită de rezultatul obținut la alegerile locale

Partidul Social Democrat European (PSDE) s-a clasat pe locul trei la nivel național, după PAS și PSRM, atât după numărul de primari aleși din primul tur la alegerile din 5 noiembrie, cât și după numărul de consilieri locali și raionali, informează Radio Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele PSDE, Ion Sula, s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut de formațiunea sa și a spus că scrutinul local de duminică a arătat care este realitatea din teren și tendințele care există la ora actuală.

Totodată, acesta a acuzat unele tentative de manipulare a alegerilor locale.   

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor cetățenilor Rep. Moldova care au acordat un vot de încredere și au optat ca la conducerea localităților lor, să vină primari și consilieri social-democrați. Vom depune toate eforturile ca viața oamenilor noștri să se schimbe în bine. Am asistat în această perioadă electorală la multe provocări, a fost o campanie grea, plină de provocări și am avut parte de multe presiuni și intimidări în special din partea reprezentanților actualei guvernări, a fost multă manipulare, dezinformare și minciună. Cu toate acestea, Partidul  Social-Democrat European s-a clasat pe locul trei la nivel național, ceea ce înseamnă că PSDE este a treia forță politică ca pondere în cadrul administrației publice locale, fapt care ne motivează și încurajează să depunem eforturi ca să asigurăm acea garanție și alternativă proeuropeană de care are nevoie societatea noastră astăzi. Sarcina noastră de acum încolo este să ne implicăm activ în vederea constituirii organelor puterii la nivel local și raional și să asigurăm stabilitate și  previzibilitate ca să putem lucra în folosul comunităților și cetățenilor. Perioada confruntărilor a trecut, a venit timpul dialogului și cooperării”, a declarat Ion Sula.

Potrivit informațiilor prezentate de Secretarul general al partidului, Iurie Cazacu, PSDE are 77 de primari aleși din primul tur și va avea 55 de candidați în cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc la 19 noiembrie curent. În Chișinău, candidatul PSDE a obținut 0,39 la sută din voturi, clasându-se pe locul 13 printre cei 27 de competitori.

Totodată, Partidul Social Democrat European a câștigat votul politic în raionul Șoldănești și va deține 88 de mandate în ansamblul consiliilor raionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău