Conducerea firmei care a construit cosmodromul Vostocinîi a fost condamnată la pușcărie

  • 21 Februarie 2018 23:06
Conducerea firmei care a construit cosmodromul Vostocinîi a fost condamnată la pușcărie

Un tribunal din Moscova a condamnat in corpore conducerea companiei de construcții ”Volga-Viatka” pentru deturnarea si furtul a mai mult de un miliard de ruble pentru construirea cosmodromului Vostocinîi.

Proprietarul și directorii companiei au fost condamnati la termene de pana la opt ani de închisoare, informeaza agenția Interfax, citată de Pagina de Rusia.

Șeful companiei, directorul general și doi manageri de top au fost găsiți vinovați de fraudă și de legalizarea unor venituri ilegale. Potrivit anchetatorilor, cei patru au furat 1,3 miliarde de ruble destinate construcției de drumuri și alte obiecte de infrastructură din zona cosmodromului.

Construcția cosmodromului Vostocinîi a început în regiunea Amur in anul 2012.

”Șantierul secolului” din Rusia a fost zguduit de o serie de scandaluri de coruptie, furt si deturnare de fonduri, care au creat pierderi totale la bugetul alocat proiectului de câteva miliarde de ruble.

În plus, impotriva unui numar de directori de subantreprize de constructii au fost inițiate procese penale privind neplata salariilor constructorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău